Kokoslyxig linsgryta
1 gul lök
2 msk riven färsk ingefära
400 ml kokosmjölk
400 g krossade tomater
1 mango
250 g morötter
2½ dl torkade röda linser
turkisk yoghurt
3 vitlöksklyftor
1 tsk chilipeppar
2 tsk mald koriander
3 tsk spiskummin
olja
1½ salt
3 dl vatten
Ris
1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Hacka 1 gul lök. Skala och finriv 2 msk ingefära. Skala och tärna 250 g morötter.
3. Hetta upp olja i en gryta eller traktörpanna. Fräs lök, ingefära och pressa ner 3 vitlöksklyftor. Tillsätt 2 tsk mald koriander, 3 tsk spiskummin, 1 tsk chilipeppar (minska eller hoppa över chilipeppar om du vill ha mild smak) och 1½ tsk salt.
4. Häll ner morotstärningar, 2½ dl torkade röda linser, 3 dl vatten, 400 g krossade tomater och 400 ml kokosmjölk. Koka upp och låt koka under lock på svag medelvärme cirka 20 min.
5. Skär 1 mango på var sida om den platta kärnan. Skala bitarna, tärna och lägg upp i en skål. Servera linsgrytan med ris, färsk mango och turkisk yoghurt.
Hej
SvaraRaderaVi söker matlagningsintresserade par till nytt Tv-program
Kika in på kanal5.se eller mejla restaurang@jarowskij.se för mer info