söndag 2 maj 2010

Bulgogi

I senaste tidningen av Buffé kommer detta recept. Såg så gott och enkelt ut. Testlagarna gav det ett högt betyg så det fick mig att testa det igår kväll. Och det var jättegott. Absolut en rätt jag kommer göra igen. Ananasen var god till men kände att jag likagärna kunde ta ananas på burk.
Hade även vitlöksbröd till.

Bulgogi med currystekt ananas
4 port

ca 400 g lövbiff
1 förpackning frysta haricots verts (250 g)
3 dl jasminris
½ färsk ananas
½ -1 tsk curry

Marinad:
2 vitlöksklyftor
3/4 dl japansk soja
1 msk sesamfrön
½ - 1 tsk sambal oelek
olivolja
nymalen svartpeppar
ev mango chutney och marinerad grillad paprika till servering

1. Skär eller klipp lövbiffen i bitar eller strimlor. Halvtina och skär ev bönorna i hälften.
2. Marinad: Skala och finhacka vitlöken. Blanda med soja, sesamfrön, sambal oelek, 1 krm svartpeppar och ½ dl olja i en plastpåse eller skål. Lägg ner köttet i marinaden och låt det ligga medan riset kokar eller gärna längre tid.
3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
4. Skär ananasen i fyra klyftor. Skär bort rotstocken och skalet på varje klyfta.
Pudra över curryn och stek klyftorna i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Lägg åt sidan.
5. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna eller wokpanna. Ta upp köttet från marinaden och stek ca 2 minuter. Tillsätt bönorna, rör om och låt dem puttra med någon minut tillsammans med resten av marinaden. Spä ev med vatten.
Servera genast med riset, currystekt ananas och ev mango chutney och marinerad grillad paprika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Banankaka med kaffe, choklad och nutella

Hade ett par övermogna bananer hemma och kom genast och tänka på banankaka. Det var länge sen jag gjorde och det bästa är ljummen banankaka ...