måndag 5 april 2010

Pasta med kyckling, rucola och valnötter

Jag hoppas ni alla har haft en härlig påsk och ätit en massa gott. Jag vet att det har varit tyst på bloggen den senaste veckan men det har varit en liten svacka. Men jag har ätit gott ändå. I fredags var den närmaste släkten hemma hos mina föräldrar. Det var lite knytis så det bjöds på en massa gott. Jag själv stod för cheesecakekladdtårta och 3 olika sorters macarons.
Men igår blev det vanlig mat igen. Pasta som alltid går hem. Det blev pasta med kyckling, valnötter, rucola och parmesan. Jättegott. Jag la även till vitlök och balsamvinäger och det blev extra gott!

Pasta med kyckling, valnötter och rucola

300 g pasta
1 förp kycklinginnerfilér eller kycklingfilé
1 msk olivolja
1 dl valnötskärnor
1 dl creme fraiche
1 ask rucola ( ca 80 g)
4 msk riven + 1 dl flagad parmesanost
1 krm nymald svartpeppar
(1 vitlöksklyfta), mitt egna val
(lite balsamvinäger), mitt egna val


1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag, men spara ca 1 dl av kokvattnet.
2. Skär kycklingfiléerna i 2-3 bitar vardera.
3. Fräs kycklingbitarna i olja i en stekpanna ca 5 min. Låt valnötterna fräsa med den sista minuten. (lägg till hackad vitlök och några droppar balsamvinäger om ni vill)
4. Koka ihop creme fraiche och det sparade pastavattnet i en kastrull. Vänd ner pasta, rucola och den rivna osten. Blanda i kyckling och nötter och låt allt bli genomvarmt. Strö över flagad parmesan och peppra.

2 kommentarer:

  1. Vilken trevlig början på veckan att hitta ett nytt och smaskigt recept i din blogg igen:).
    -Jenni-

    SvaraRadera
  2. åh vad smarrigt det där lät då! måste prova göra det någon gång.

    SvaraRadera

Timjankyckling med puré på jordärtskocka

Jag fick hem ekolådan i förra veckan med färska grönsaker och frukt som är ekologiskt odlade. Så härligt! I den låg det bland annat jordärts...