Som sagt, enkelt var det men jag kan inte svara för hur den smakar då jag inte alls är sugen på nåt sött just nu så det får vänta. Men jag tänkte ta med dem till jobbet imorrn så får vi se vad de tycker. Jag tinade upp lite blåbär och hallon och hade på så det är därför det ser lite kladdigt ut med saften från bären.
Vit chokladbrownie med citronglasyr och hallon
25 bitar
150 g smör
150 g vit choklad
3 ägg
2 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
70 g valnötter, grovhackade
Till formen:
1 msk smör
3 msk ströbröd eller kokos
Glasyr:
1/4 -- ½ dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 msk rivet citronskal
färska hallon
Värm ugnen till 150 grader.
Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen. Hacka chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl, valnötter och smörblandning och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 20 * 20 centimeter. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten när du tar den ur ugnen. Låt kakan svalna.
Glasyr: Koka upp grädden i en kastrull. Rör ner chokladen i grädden så att det blir en tjock glasyr. Ju mindre grädde, desto tjockare glasyr. Ta glasyren från värmen och rör i citronskal. Bred glasyren över den avsvalnade kakan och skär den i små bitar, cirka 4 * 4 centimeter. Ställ dem på ett fat och garnera med hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar