lördag 13 februari 2010

Papperdelle med scampi och grönsaker

Ett recept till från tidningen "Taste Italia". Jag gillar verkligen den tidningen. Fast det är engelska recept så är den enkel att förstå. Men jag gjorde om den lite såsom att jag tog krossade tomater istället för plommontomater på burk som sedan skulle hackas hastigt i matberedare. Mycket gott blev det iallafall. Kändes fräscht och det blir lite speciellt när man har vin i maten. Mm, den här kommer göras igen.
Nu ska jag bara översätta receptet så ni får det på svenska :)

Papperdelle med tigerräkor och grönsaker
4 port

2 tsk rapsolja
2 vitlöksklyftor, skalade och fint hackade
1 röd paprika, skurna i smala strimlor
1 gul paprika, skurna i smala strimlor
1 zucchini, skurna i tändsticksform
75 ml vitt vin
400 g konserverade skalade plommontomater
1 tsk olivoja
32-40 tigerräkor
4-5 tsk färsk basilika
2 tsk hackad persilja
salt och nymalen svartpeppar
250 g papperdelle

Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Ha i den hackade vitlöken och bryn i ca 1 minut till löken blir gyllenbrun. Ha sedan i den röda och gula paprikan och bryn ytterligare 3-4 minuter. Ha i zucchinin och bryn 1 minut till. Tillsätt sedan vinet i grönsakerna. Koka i 3-4 minuter.
Lägg plommontomaterna i en matberedare och hacka dem grovt. Häll sedan puréen till grönsakerna och koka 2 minuter.
Hetta upp olivolja i en liten stekpanna på medelvärme. Tillsätt räkorna och rör om i ca 1-2 minuter tills de är varma. Tillsätt sedan räkorna till grönsakerna tillsammans med basilika och persilja. Smaka sedan av med salt och peppar.
Koka sedan pastan enligt instruktioner till al dente. Servera sedan med extra nymalen svartpeppar.

4 kommentarer:

  1. Jag är helt jätte dålig med räkor, scampin och sånt. Så nu kan jag ju passa på att fråga om dom lite:). Jag såg nämligen idag på Icas frysdisk att det finns både såna som är ljusröda och sen såna som är typ gråa. Vilka använde du i den här maten?

    -Jenni-

    SvaraRadera
  2. Jenni: Det är jätteenkelt att laga mat med scampi och räkor. De ska bara bli varma. Jag kan gissa att de "gråa" är råa medans de ljusröda är förkokta. Så det spelar ingen roll vilka du tar. De jag hade är de ljusröda och är köpte i Icas frysdisk :)
    Hoppas du vågar dig på räkor nu.

    SvaraRadera
  3. Tack för hjälpen! Har just planerat veckans matlista och ska prova spaghetti med scampi och koriander (ur Allt om mat) på onsdag:).

    -Jenni-

    SvaraRadera
  4. Nu har jag provat scampin och oj, vad gott det blev! Jag hittade den här gången bara de där gråa i frysdisken men de var ju ändå lätta att fixa. Kommer nog att våga laga mera i framtiden med dem tack vare dina råd:).

    -Jenni-

    SvaraRadera

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...