Gnocchi- och blomkålsgratäng
2 port
1 liten blomkål, skuren i buketter
150 g, färdiggjord gnocchi
250 g färdiggjort ostsås (tex Keldas ostsås)
100 g färsk spenat
75 g körsbärstomater, skurna i halvor
100 g mozzarella, riven i mindre bitar
Salt, Peppar
Koka blomkålen i vatten i ca 3 minuter. Koka sedan gnocchin i 3 minuter eller som det står i instruktionerna på förpackningen. Häll av vattnet väl och häll blomkålen och gnocchin i en ugnssäker form.
Värm ostsåsen i en kastrull med spenaten tills de sjunker ihop. Häll över gnocchin och blomkålen. Salta och peppra efter smak. Toppa med halverade tomater och mozzarellabitar och värm sedan i ugn i 225 g i ca 10 minuter tills det har fått lite färg.
Låter gott! Synd bara att min sambo inte är så förtjust i blomkål men kanske jag kan konvertera honom med denna maträtt nån gång:).
SvaraRadera-Jenni-
Du kan säkert byta ut det mot nåt annat, tex broccoli om han gillar det?
SvaraRadera//Karro