Köttfärslimpa med smak av medelhav
4 port
ca 400 g blandfärs eller nötfärs
1 ägg
ca 1 dl mjölk
1-3 msk ströbröd
salt
peppar
ca 20 fetaosttärningar
ca 5 soltorkade tomater
ca 5 stora oliver
oregano
Blanda ihop färsen med ägget och mjölken. Dosera i ströbrödet lite i taget tills du uppnår en trevlig konsistens som kan behålla formen. Använd gärna nötfärs men risken blir lätt att limpan blir torr. Salta, peppra och krydda efter vad du känner, (ofta gäller som regel att dubbla den mängd du tror). Rör i fetaosten. Skär tomaterna och oliverna i lagom stora bitar och blanda ihop allt. Forma limpan och lägg den i en ugnsform. Provstek gärna en bit i stekpannan för att känna av smaken.
Grädda i ugnen på ca 200 grader i ca 45 min (tiderna varierar med ugn, limpans form osv) så kontrollera limpan tills du tycker den verkar bra.
Den måste jag prova. Passar min smak.
SvaraRaderaKram mamma