söndag 15 november 2009

Cannelloni med kyckling och valnötter

Nu när det är helg så kan man passa på att göra mat som tar lite längre tid. Idag siktade jag in mig på cannelloni. Jag hittade receptet på nätet redan 2003 och sedan dess har det leget i en recepthög och inte blivit av att göra förräns idag. Kul att se att man fortfarande är intresserad av rätten idag. I originalreceptet använder de sig av Barillas egna okokta cannellonirör men jag tar hellre färska lasagneplattor och rullar ihop. Sedan vill de mixa innehållet i matberedare medans jag vill ha det som det är innan med tuggmotstånd och inte som en smet. Men det är upp till var och en hur ni vill ha det. Jag tyckte "mitt" sätt blev jättebra och det blev väldigt gott. Jag ger er originalreceptet så kan ni ändra det ni vill.
Hoppas det smakar!


Cannelloni med kyckling och valnötter
4 port

16 st cannelloni rör, Barillas
0,5 kg kycklingfiléer
300 g ricottaost
100 g parmesanost
1 st morot, riven
1 st lök, hackad
80 g valnötter, hackade
0,5 dl vitt vin

Béchamelsås
50 g smör
1 dl mjöl
1 l mjölk
1 nypa muskotnöt, malen
100 g spenat

1. Fyllning: Fräs moroten och löken i lite smör i en stekpanna. Tillsätt strimlad kyckling, salta och peppra enligt smak. Tillsätt sedan det vita vinet och låt koka tills vinet avdunstat. Lägg i grovt hackade valnötter och fräs i 5 min. Mixa allt i en matberedare och låt svalna, tillsätt ricottaost och den rivna parmesanosten.

2. Fyll Barillas okokta cannellonirör med blandningen, det görs enklast med en sprits. Béchamelsås: smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och en skvätt mjölk. Rör om hela tiden för att undvika klumpar. Tillsätt resten av mjölken lite åt gången. Tillsätt spenat, muskotnöt och salt. Koka upp. Smörj en ugnsform och täck botten med ett lager béchamelsås. Gratinera i ugnen i 200 grader i ca 35 minuter. Servera och njut!

1 kommentar:

  1. Tycker du gjorde helt rätt i att använda färska lasagneplattor. De torkade rören har en benägenhet att spricka när de får i sig en blöt fyllning... Canneloni är jättegott!

    SvaraRadera

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...