Det är gott när man har vin i maten, det ger så god smak. Och ett glas till maten satt inte heller fel :) Det är ett enkelt recept och tar inte så lång tid att göra.
Spaghetti med räkor picchi-pacchi (picchi-pacchi betyder lättkokt, färsk tomatsås)
2 port
1 mellanstor lök, finhackad
4 msk olivolja
200 g mogna tomater, skalade, urkärnade och hackade
1 stor vitlöksklyfta
salt
200 g spaghetti
300 g räkor, skalade (jag har tagit scampi istället)
vitt vin
färsk persilja, hackad
Hetta upp oljan i en stekpanna och sautera löken tills den är mjuk och genomskinlig men inte brun.
Tillsätt tomater och vitlök och fräs i 10 min, krossa tomaterna med en träsked tills de börjar mjukna, salta.
Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet i rikligt med kokande, saltat vatten.
Lägg i räkorna i tomatsåsen och sjud i 5 min.
Droppa lite vin i såsen. Sätt upp värmen och koka några minuter så att alkoholen försvinner, minska sedan värmen och låt puttra i några minuter till.
Tillsätt mängder av persilja - man behöver alltid mer än man tror.
Låt spaghettin rinna av och vänd ner den i räksåsen. Servera genast!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar