Kokosmuffins med "crisp" (källa: Linda Johansson)
16 portioner, normalstora formar
1 dl kokosflingor
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
2 ägg
½ dl olja
1 dl filmjölk eller yoghurt
"Crisp"
100 g smör
1 dl strösocker
2 dl kokosflingor
Sätt ugnen på 220 grader.
Ställ ut muffinsformar på en plåt, ta gärna dubbla formar!
Börja med "crispet": smält smör i en kastrull, rör ner sockret och kokosen. Ställ åt sidan.
Sedan smeten: Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke, rör sedan ner övriga
ingredienser i bunken, blanda väl.
Fyll formarna till lite mer än hälften med smet, sedan en klick "crisp" på.
Grädda lite längre ner i ugnen i ca 10 min.
Bakade muffinsen förra veckan rekommenderar den verkligen till alla ;)
SvaraRadera// Sirvan