Som sagt var, jag är inne på mitt bakhumör fortfarande och idag blev det kokosmuffins med "crisp". Det är ett litet täcke ovanpå muffinsen med knaprigt kokostak. Jag har provsmakat en och den var riktigt god. Nu har jag packat ner resten och tänkte ge dem till min far imorgon bitti när han skjutsar mig en bit till gymmet och jobbet. Han kan dela med sig till sina kollegor. Jag vågar inte ha dem hemma för då äter jag upp dem :)
Kokosmuffins med "crisp" (källa: Linda Johansson)
16 portioner, normalstora formar
1 dl kokosflingor
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
2 ägg
½ dl olja
1 dl filmjölk eller yoghurt
"Crisp"
100 g smör
1 dl strösocker
2 dl kokosflingor
Sätt ugnen på 220 grader.
Ställ ut muffinsformar på en plåt, ta gärna dubbla formar!
Börja med "crispet": smält smör i en kastrull, rör ner sockret och kokosen. Ställ åt sidan.
Sedan smeten: Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke, rör sedan ner övriga
ingredienser i bunken, blanda väl.
Fyll formarna till lite mer än hälften med smet, sedan en klick "crisp" på.
Grädda lite längre ner i ugnen i ca 10 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mongoliska nudlar med färs
Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...
-
Nu till en klassisk svensk middagsfavorit i många familjer :) Jag tror alla familjer har sin egna variant på den. Spaghetti och köttfärssås!...
-
Nu kanske ni tycker det här är ett sommarrecept då det är en kall nudelsallad till men det är lika gott att äta året om. Fläsket är egentli...
Bakade muffinsen förra veckan rekommenderar den verkligen till alla ;)
SvaraRadera// Sirvan