söndag 31 mars 2019

Sweet chili-kyckling med paprika och champinjoner

Jag hoppas ni har haft en riktigt härlig helg. Vilket vårväder vi har haft den senaste veckan. I alla fall här i Stockholmsområdet. Underbart! Och nu äntligen har vi ännu ljusare kvällar :)
För lite sen gjorde jag denna goda rätt. En enkel men mycket god och perfekt vardagsrätt och kanske får över i matlåda.

                 

Sweet chili-kyckling med paprika och champinjoner
4 port

4 kycklingfiléer
2 röda paprikor
1 gul paprika
1 purjolök
300 g färska champinjoner
3 dl vispgrädde
2 dl sweet chili sås
1 tsk sambal oelek

Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Strimla kycklingfiléerna i strimlor, salta och peppra.
Finstrimla paprikorna, strimla purjolöken och skiva champinjonerna tunt.
Bryn på kycklingstrimlorna snabbt runt om och lägg upp i en ugnssäker form.
Stek paprikan och purjolöken i en panna med smör. För i tunt skivade champinjonerna och låt vattnet dunsta från både paprikor och champinjoner. Salta och peppra.
När vätskan kokat bort helt, häll över röran på de brynta kycklingstrimlorna.
Vispa upp vispgrädde med handvisp så det blir lite bubbligt. Häll i sweet chili sås, sambal oelek och smaka av med ev salt.
Häll såsen över kycklingen och grönsakerna.
Ställ in i ugnen i 25-30 minuter tills det blir en gyllene färg på toppen.
Servera rätten med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...