onsdag 13 december 2017

Krämig italiensk kycklinggratäng

Idag är det Lucia! Hoppas ni har fått njuta av något luciatåg idag eller kanske med deltagit i något.
Jag har fått ta del av ett fint luciatåg på eftermiddagen. Alltid så stämningsfullt.
Denna gång vill jag bjuda er på en enkel kycklinggratäng. Smidigt att göra och gott!
                                              

Kycklinggratäng
4 port

8 kycklinglårfiléer med skinn
flingsalt och nymald svartpeppar
10 soltorkade tomater i olja
1 klyfta vitlök
0,5 röd chili utan kärnor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
3 dl utspädd kycklingbuljong
1,5 dl vispgrädde
1 dl parmesan, fint riven

Till servering
8 körsbärstomater
färsk basilika
kokt pasta

1. Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
2. Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
3. Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
4. Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.
5. Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
6. Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.
7. Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...