onsdag 13 december 2017

Krämig italiensk kycklinggratäng

Idag är det Lucia! Hoppas ni har fått njuta av något luciatåg idag eller kanske med deltagit i något.
Jag har fått ta del av ett fint luciatåg på eftermiddagen. Alltid så stämningsfullt.
Denna gång vill jag bjuda er på en enkel kycklinggratäng. Smidigt att göra och gott!
                                              

Kycklinggratäng
4 port

8 kycklinglårfiléer med skinn
flingsalt och nymald svartpeppar
10 soltorkade tomater i olja
1 klyfta vitlök
0,5 röd chili utan kärnor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
3 dl utspädd kycklingbuljong
1,5 dl vispgrädde
1 dl parmesan, fint riven

Till servering
8 körsbärstomater
färsk basilika
kokt pasta

1. Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
2. Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
3. Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
4. Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.
5. Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
6. Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.
7. Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Chocolate chip cookie med daim

Något jag verkligen tycker om är chocolate chip cookies och jag har testat på lite olika varianter. Denna gång föll valet på att göra en jä...