måndag 21 mars 2016

Thaiburgare med sweetchili-dressing

Går igenom lite olika mattidningar som ligger här hemma och alltid kul att sitta och bläddra och titta.
Fastna för en enkel hamburgare på kyckling med thaismaker från tidningen Elle Mat & Vin Vardagslyx.
Jag hoppade över hamburgerbröd och hade sallad till istället och så en god sweetchili-dressing till.
Mycket gott och det gick snabbt att göra.
Det jag har svårt med kycklingfärs är att det är svårt att se när den är färdiglagad då köttet är så ljust i sig.
                                          

Thaiburgare med sweetchili-dressing
4 stora eller 6 små burgare

400 g kycklingfilé eller kycklingfärs
4 salladslökar
1-2 tsk riven färsk ingefära
1 röd chili (urkärnad och finhackad)
1 äggula
1 litet knippe koriander (hackad)
salt och peppar
1 msk matfett
4 ciabatta- eller pitabröd
1 näve vattenkrasse eller babyspenat

Dressing:
1 dl matyoghurt
2 msk sweetchilisås

Montera kniven i matberedartillsatsen på din köksmaskin och lägg i kycklingfilén eller använd redan färdig kycklingfärs.
Kör kycklingköttet precis finfördelat. Blanda burgarsmeten och rör om ordentligt. Forma burgare. Stek dem gyllenbruna och helt genomstekta i matfett, ca 5 minuter på varje sida.
Blanda matyoghurt och sweetchilisås. Servera burgarna i bröd med vattenkrasse och dressing.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Timjankyckling med puré på jordärtskocka

Jag fick hem ekolådan i förra veckan med färska grönsaker och frukt som är ekologiskt odlade. Så härligt! I den låg det bland annat jordärts...