måndag 13 juli 2015

Karros pasta med kyckling och salvia

Idag blev det lite tager vad man haver till middag. Och av det blev det en fantastisk god pasta om jag ska vara ärlig :) Enkelt dessutom. Medans pastan kokar klart så gör man såsen. Sen är det bara att äta och njuta! Så denna kommer jag göra igen. Och kyckling med salvia är en oslagbar kombination!
Recept finner ni nedan.

                                           

                                            

Karros pasta med kyckling och salvia
2 port

Pasta av valfri sort, t ex Penne
smör
2 kycklingfiléer
4 vitlöksklyftor
½ ask coctailtomater
2 dl vispgrädde
2 msk färsk salvia
salt
peppar
1 dl riven parmesanost

Koka pastan enligt förpackningen.
Strimla kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek sedan kyckling i en stekpanna tills de har fått lite färg.
Skiva vitlöksklyftorna i tunna skivor och lägg i bland den stekta kycklingen tills de har fått lite färg. Tillsätt sedan coctailtomater skurna i kvartar eller halvor. Häll sedan på grädde och krydda med salt och peppar. Låt koka ihop. Tillsätt sedan hackad salvia och riven parmesanost och rör om. När pastan är klar så tillsätt den till såsen och rör om. Servera genast och riv gärna över lite extra parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Igår gjorde jag en god vegetarisk paj. Pajskalet består av filodeg och blir frasigt och gott ihop med getosten och löken. Karamelliserad lök...