onsdag 20 maj 2015

Pasta alla Norma

Ibland när jag har varit ute och ätit på italienska restauranger så finns ibland Pasta alla Norma på menyn och då tar jag nästan alltid det. Tycker det är så fantastiskt gott! Det är en rätt som är vanlig på Sicilien och som med många rätter så finns det många många olika varianter. Alla har sitt egna recept. Nu gjorde jag rätten hemma och det var många år sen jag åt detta. Så det var så gott att känna alla goda smaker igen. En mycket enkel och vegetarisk pasta med aubergine. Laga och njut!

                                    

Pasta alla Norma
2 port

200 g pasta av valfri sort
2 st finhackade vitlöksklyftor
0,5 st torkad röd chili
200 g krossade/passerade tomater
200 g romantica tomater
0,5 msk sherryvinäger (eller vitvinsvinäger)
1 st aubergine
1 tsk oregano
1 kruka basilika
salt, peppar, honung
Parmesanost

1. Skär auberginen i tärningar. Strö över salt. Låt dem ligga med ett lager salt i 20 minuter. Skölj sedan av dem och torka dem torra. Värm en panna med olivolja och stek auberginen med oregano. Dem ska få fin färg på alla sidor.
2. Sänk värmen och tillsätt vitlök, vinäger, tomater och chili. Sjud i ca 15 minuter.
3. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Koka pastan mindre än vad det står på paketet, eftersom den sedan ska vändas runt i den varma såsen. Häll över pastan i ett durkslag, spara lite pastavatten.
4. Nu är det dags att smaka av såsen. Hacka hälften av basilikan och vänd ner. Smaka av med salt, peppar och honung.
5. Häll över pastan i pannan med såsen och blandas ihop. Det räcker med 1 minut. Annars blir pastan överkokt. Lägg upp i djupa tallrikar. Riv över parmesanost. Strö över några färska basilikablad.
6. Buon Appetito!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...