lördag 30 januari 2010

Chocolate chip cheesecake fudge mudcake


Bakhumöret fortsätter :) Idag blev det att testa en ny kladdkaka. Detta är en kombination av kladdkaka och cheesecake. Mina föräldrar skulle komma över och ta en fika och då ville jag passa på att baka något och det stod mellan en kladdkaka eller en cheesecake men då kom jag på att jag hade recept på denna. Kanoners! Den var enkel att göra och supergod. Den här kommer jag göra flera gånger. Kul med lite annorlunda recept.
Visst blev ni lite sugna nu? :) Receptet finns under bilderna.


Chocolate chip cheesecake fudge mudcake

125 g smör
2 ägg
3 dl socker
2,5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 krm salt
100 g hackad mörk choklad
En pressad apelsin

Cheesecakeröra:
300 g philadelphiaost
1 ägg
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Smör eller margarin till formen
Ströbröd

Kladdkaka:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt det smälta smöret.
3. Rör ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
4. Vänd i den hackade chokladen. Pressa i apelsinen.
5. Smöra och bröa en form och häll ner hälften av kladdkakesmeten.

Cheesecakeröran:
6. Blanda ingredienserna till cheesecakeröran med elvisp så att det blir fluffigt.
7. Bred på 2/3 av röran i formen och spara cirka 1/3 till garnering. Häll på resten
av kladdkakesmeten.
8. Har du en sprits hemma så kan du skriva något eller göra ett fint mönster av det som
återstår av glasyren (cheesecakeröran). Annars går det bra att bara bre på det sista.
9. Grädda kakan cirka 20 minuter i ugnen (över- och undervärme), låt den svalna lite och servera med en klick grädde och ett glas mjölk.

6 kommentarer:

  1. Tack för god kaka. Den var supergod. Hoppas fler kommer och smakar den. Ska själv göra den vid tillfälle.
    Kram mamma

    SvaraRadera
  2. Jag lagade samma kladdkaka för en vecka sen och gud vad den var god! Fast jag hade ett litet problem: hade jätte svårt att breda kladdkakasmeten på cheesecakeröran och det hela blev int alls sådär snyggt som ditt. Själv tyckte jag annars att kakan var mycket godare när den hade svalnat ordentligt. Vad tyckte du?

    -Jenni-

    SvaraRadera
  3. Jennie - Ja det var lite pyssligt med de olika lagren. Kakan var god i flera dagar efteråt då den fick stå till sig lite. Så länge den är kladdig i mitten är jag nöjd :) Men supergod var den iaf.

    SvaraRadera
  4. Den här ska jag bjuda på på jobbet på torsdag hade jag tänkt. Yummie!

    SvaraRadera
  5. Bra val! Den är supersmarrig.

    SvaraRadera
  6. Oerhört god, länkade hit från min blogg eftersom jag tyckte alla måste prova receptet :)

    SvaraRadera

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...