onsdag 8 april 2009

Lammfärsfyllda canneloni

Tog upp lammfärs ur frysen igår och efter lite funderande under dagen så kom jag och tänka på canneloni. Det var väldigt länge sen jag gjorde det. Så jag börja fundera vad jag gillar i kombination med lamm och gjorde mitt egna recept. Och om jag får säga det själv, OJ va gott det blev. Allt var perfekt. Alla ingredienser gifte sig med varandra. Det var definitivt inte sista gången jag gjorde det här. Det är så kul när nåt blir så gott och bra efter "eget" recept.
Jag hoppas ni testar nedan recept och att ni tycker om det lika mycket som jag gjorde.


Lammfärsfyllda canneloni

1 paket färska lasagneplattor
500 g lammfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
½ burk krossade tomater
1 tsk spiskummin
salt
peppar
persilja
200 g fetaost

Tomatsås
1½ burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta
peppar
Hackad färsk basilika

Hacka lök och fräs den i smör. Lägg sedan i lammfärsen och bryn. Pressa i vitlök och häll på krossade tomater. Ha sedan i kryddorna och persiljan och låt det puttra på svag värme.
Smula sedan i det mesta av fetaosten i färsen och rör om.
Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp krossade tomater och ha i resten av ingredienserna och ställ sedan åt sidan.
Ta fram lasagneplattorna och lägg fyllning på kortsidan och rulla sedan ihop och lägg i en ugnsform. Häll sedan på tomatsåsen och smula sedan på resten av fetaosten.
Grädda i ugn i ca 20 min.

Smaklig måltid!

1 kommentar:

  1. God fredagsmat! Tycker det är enklare att täcka pastarullarna med tomatröra istället för Béchamelsås, som i ett recept med kalvfärs och spenat jag såg när jag googlade.

    /Anders

    SvaraRadera

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...