Absolut något jag kommer göra igen. Denna kyckling tror jag även passar jättebra på en buffé.
Asiatisk barbecuekyckling
10 port
1,2 kg bröstfiléer av majskyckling
3 msk grillkrydda
5 st vitlöksklyftor
1 st röd chilifrukt
3 msk olivolja
2,5 st lime
5 st vitlöksklyftor
1 st röd chilifrukt
3 msk olivolja
2,5 st lime
1 dl vatten
1 kruka koriander
1. Sätt ugnen på 175 grader (200 grader om du inte har varmluftsugn). Skär filéerna i 3 delar på längden (jag skar i tunna bitar för snabbare tillagning). Krydda med grillkrydda runt om.
1. Sätt ugnen på 175 grader (200 grader om du inte har varmluftsugn). Skär filéerna i 3 delar på längden (jag skar i tunna bitar för snabbare tillagning). Krydda med grillkrydda runt om.
2. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Fräs vitlök och chilifrukt i oljan i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen, tillsätt lime och vatten.
3. Stek kycklingen, eller grilla i grillpanna, så att den får stekyta. Lägg över den i en ugnssäker form och häll över vitlöks- och chilioljan.
4. Tillaga kycklingen i ugnen tills den är genomstekt, 8-12 minuter beroende på storlek. Strö över koriander precis före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar