För lite sen gjorde jag piadina som är italienska tunnbröd som steks i stekpanna. Dessa fylls sen med t ex cream cheese, grönsaker, salami, lufttorkad skinka.
Jag fyllde min med prosciutto, mozzarella, tomater, basilika, ruccola och lite flingsalt. Så fantastiskt gott! Så härligt att äta helt nybakade tunnbröd och sen sitta ute och äta dessa fyllda piadina. Mums!
Så måste be er att göra dessa nångång. Perfekt att ta med till stranden också men att fylla dem när det är dags att äta och ha tillbehören i kylväskan så länge.
Längtar till nästa gång jag ska göra dessa.
1 1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
4 vitlöksklyftor
Till stekning: 3 dl kallt vatten
½ dl olivolja
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Pressa i vitlöksklyftorna och blanda om.
Häll ner vattnet och olivoljan och knåda ihop till en smidig deg.
Dela degen i 7-8 bitar och kavla till ca 2-3 mm tjocklek på rikligt mjölad bänk.
Hetta upp en stekpanna på medelvärme och pensla bröden på båda sidor med olivolja. Stek några minuter på båda sidor så bröden blir gyllenbruna. Lägg under en kökshandduk tills dom svalnat.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Pressa i vitlöksklyftorna och blanda om.
Häll ner vattnet och olivoljan och knåda ihop till en smidig deg.
Dela degen i 7-8 bitar och kavla till ca 2-3 mm tjocklek på rikligt mjölad bänk.
Hetta upp en stekpanna på medelvärme och pensla bröden på båda sidor med olivolja. Stek några minuter på båda sidor så bröden blir gyllenbruna. Lägg under en kökshandduk tills dom svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar