Det var mycket gott och fräscht. Jag hade nudlar till men man kan även ha ris till.
Asiatisk lax med avokadokräm
4 port
4 bitar lax (á ca 150 gram)
Marinad:
1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
finrivet skal av 1 lime
2 msk färskpressad limesaft
1 msk japansk soja
1 msk skalad, finriven ingefära
½ msk flytande honung
Avokadokräm:
2 avokodor
2 tomater
1 msk wasabi (från tub)
1 msk färskpressad limesaft
salt och svartpeppar
Till servering:
ris eller nudlar
ev cashewnötter att toppa med
1. Tina laxen om den är fryst.
2. Sätt ugnen på 175°C.
3. Marinad: Rör ihop ingredienserna till marinaden. Lägg laxen i en liten ugnssäker form så att den precis får plats. Häll på marinaden och blanda med laxen.
4. Avokadokräm: Dela och krama ur kärnorna på tomaterna, skär dem i tärningar. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadorna. Gaffelmosa avokadoköttet och blanda det med wasabi, limesaft och tomattärningarna. Smaksätt med salt och peppar.
5. Sätt in laxen mitt i ugnen ca 15 minuter, eller tills innertemperaturen är 56°C. Ös gärna med marinaden några gånger under tiden.
6. Till servering: Servera laxen med marinaden i formen, avokadokrämen, ris eller nudlar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar