Men mat ska man få i sig men man kanske inte har lust att stå längre stunder i köket när det är fint väder. Men denna rätt var både enkel och mycket god! Smaker som soja, vitlök, ingefära och sambal oelek är en god kombo. Sen en sallad på pak choi och lime var fräscht till.
Receptet kommer från Ica som har mycket goda recept att välja på.
4 port
4 port ris
Sås:
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
1 dl japansk soja
½ dl vatten
½ dl strösocker
½ tsk sambal oelek
Pak choi:
250 g pak choi
1 lime
1 msk olja
peppar
Kött:
ca 500 g lövbiffar
1 msk olja
1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2. Sås: Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka såsen ett par minuter under omrörning.
3. Pak choi: Ansa och strimla pak choi. Riv det yttersta skalet av limen. Dela den och pressa saften ur halva. Blanda alla ingredienser och smaka av med peppar.
4.Skär den andra halvan av limen i klyftor.
5. Kött: Strimla och bryn köttet i omgångar i oljan i en het stekpanna. Häll på såsen och koka någon minut.
6. Servera köttet med ris, pak choi och limeklyftor.
4 port ris
Sås:
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
1 dl japansk soja
½ dl vatten
½ dl strösocker
½ tsk sambal oelek
Pak choi:
250 g pak choi
1 lime
1 msk olja
peppar
Kött:
ca 500 g lövbiffar
1 msk olja
1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2. Sås: Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka såsen ett par minuter under omrörning.
3. Pak choi: Ansa och strimla pak choi. Riv det yttersta skalet av limen. Dela den och pressa saften ur halva. Blanda alla ingredienser och smaka av med peppar.
4.Skär den andra halvan av limen i klyftor.
5. Kött: Strimla och bryn köttet i omgångar i oljan i en het stekpanna. Häll på såsen och koka någon minut.
6. Servera köttet med ris, pak choi och limeklyftor.
Nu har vi testat det här och det var jättegott! Så du hade rätt i att det skulle passa oss. :)
SvaraRaderaVad kul att ni också gillade det :)
SvaraRadera