måndag 6 september 2021

Sis tavuk - kycklingkebab

Bland det bästa jag vet är kebab. Det är ju så gott och i många olika variationer. 
I helgen gjorde jag kycklingkebab med grillade grönsaker, tabbouleh och pitabröd. 
Det blev så gott och fräscht. Dessa spett och grönsaker gjordes i ugnen och bra att det finns grillfunktion även där. Så det mesta skötte sig självt. Sen var det bara att njuta!
Receptet hittar ni nedan och kommer från Zeinas Kitchen.




Sis tavuk - Kycklingkebab
4 port

4-6 portioner

900 g kycklingfilé

Marinad:
1 dl turkisk yoghurt
2 msk tomatpuré
Saften från en halv citron
2 rivna vitlöksklyftor
½ dl olivolja
2 tsk pulbiber (turkiska chiliflakes, kan ersättas med chiliflakes eller paprikapulver)
1 tsk timjan
1 tsk spiskummin
Salt och peppar

Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och låt stå medan du förbereder kycklingen. 
Skär kycklingen i bitar. Häll över marinaden och blanda allting ordentligt. Täck med plast och låt gärna kycklingen marineras i kylen några timmar, gärna över natten. Om du inte har tid att vänta så kan du låta kycklingen marineras i rumstemperatur i 30 minuter.

Trä kycklingbitarna på spett. Grilla i ugn eller på grillen. 
I ugn: värm ugnen till 225 grader med grillfunktion på. Lägg spetten på ett galler och ställ på en plåt. 
Ta in mitt i ugnen och grilla i ca 15 min.
På grillen: Grilla kycklingen ca 6-8 min på varje sida. Grilla gärna grönsaker bredvid, som tex tomater, sivri och lök. Lägg antingen grönsakerna på grillen eller på en plåt i ugnen.

Servera sedan med valfria tillbehör.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...