måndag 8 mars 2021

Asiatisk spaghetti och köttfärssås

I helgen har det bara blivit asiatisk mat hemma. I förra veckan var jag inne i Stockholm och passade då på att köpa på mig lite olika nudlar och lite annat smått och gott.
Så det blev en asiatisk spaghetti och köttfärssås av Jennie Walldén. Jag gjorde även hennes chiliolja i helgen och det var så fantastiskt gott och doften när alla kryddor blandades med den heta oljan var underbar. Så denna maträtt tillsammans med chilioljan blev ännu bättre. Enkelt och gott. Svårare än så är det inte. Receptet på maträtten hittar ni under bilderna.



 Asiatisk spaghetti och köttfärsås
4 port

300 g breda risnudlar
300 g blandfärs eller vegofärs
2 msk + 2 msk japansk soja
2 tsk + 1 tsk sesamolja
1 tsk risvinäger eller balsamvinäger
1 tsk strösocker
1 riven vitlök
1 gul lök i tunna båtar
3 salladslökar eller 10 cm purjolök i tunna skivor
3 msk ostronsås eller teriyakisås om man kör vego
Svartpeppar
Lite rostade sesamfrön att strö på
Neutral rapsolja att steka i

1. Koka risnudlarna 1 min kortare än anvisningar. Skölj med iskallt vatten och låt droppa av i durkslag. Ställ åt sidan.
2. Blanda 2 msk soja, 2 tsk sesamolja, risvinäger, strösocker samt riven vitlök. Peppra. Lägg i färsen och blanda runt.
3. Hetta upp en panna och stek lök till lite mjuk. Lägg i purjo/salladslök och stek på hög värme i några minuter. Lägg sedan i färs och låt fräsa i någon minut, rör om och stek ytterligare till färsen är genomstekt.
4. Vänd ner nudlarna och häll på ostronsås, 2 msk soja och 1 tsk sesamolja. Stek i några minuter under omrörning. Toppa med resterande tunt skivad purjo/salladslök och sesamfrön. Servera genast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...