Idag har det bakats bröd. Ett gott, fröigt och fruktigt bröd. Väldigt enkelt och går snabbt att göra. Receptet kommer från en konferensanläggning i Stockholms skärgård där jag var på en konferens för omring 4-5 år sedan. Jag hade även i aprikoser och hasselnötter i brödet då jag tycker det är himlans gott och gör brödet saftigare.
Skärgårdslimpa
2 bröd
1 liter filmjölk 3%
2,5 dl rågkross
2,5 dl vetekross
2 dl torkade linfrön
1,7 hg russin
2 dl solrosfrön
1,5 msk bikarbonat
1 tsk salt
3 dl mörk sirap
2,5 dl vetekli
7 dl vetemjöl
Blanda samman alla ingredienser och fyll två avlånga 2-litersformar med smeten. Grädda i 150 grader i ca 90 minuter. Ett nyttigt och grovt hälsobröd som dessutom går utmärkt att frysa.
Skärgårdslimpa
2 bröd
1 liter filmjölk 3%
2,5 dl rågkross
2,5 dl vetekross
2 dl torkade linfrön
1,7 hg russin
2 dl solrosfrön
1,5 msk bikarbonat
1 tsk salt
3 dl mörk sirap
2,5 dl vetekli
7 dl vetemjöl
Blanda samman alla ingredienser och fyll två avlånga 2-litersformar med smeten. Grädda i 150 grader i ca 90 minuter. Ett nyttigt och grovt hälsobröd som dessutom går utmärkt att frysa.
Tack för limpan, det var jättegod. Kommer att baka den själv när vi har ätit upp din limpa.
SvaraRadera