söndag 15 maj 2022

Krämig fläskfilépasta med spenat och soltorkade tomater


Hoppas ni har en härlig solig vårdag. Här är det soligt men en del moln. Den vackraste tiden på året är nu när allt grönskar och det är flera nyanser av grönt och blommor som kommer. Man får passa på att njuta. 
Igår blev det pasta med fläskfilé. Ett recept jag har hittat av Catarina König. Enkel att göra och väldigt krämig och god. Mycket mat blev det dessutom så en riktig festmåltid. Receptet hittar ni längre ned.





Krämig fläskfilépasta med spenat och soltorkade tomater
4 port

1 fläskfilé (à ca 500 g)
2 msk smör, att steka i
120 g babyspenat
7-8 soltorkade tomater i olja
1 klyfta vitlök
3 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
2 tsk koncentrerad kycklingfond
½ kruka färsk basilika
salt
peppar
400 g färsk tagliatelle

Topping:
färsk basilika
parmesanost, riven

1. Fräs babyspenaten i smör i en stekpanna.
2. Skär fläskfilén i strimlor. Salta och peppra dom.
3. Stek strimlorna i smör i en stor stekpanna så att de får fin färg runtom. Har du en mindre panna så kan du steka i omgångar. Lägg över strimlorna på ett fat.
4. Tillsätt grädde i stekpannan där köttet stekts så att alla goda smaker efter stekningen tas tillvara.
5. Skala och finhacka vitlöken. Strimla de soltorkade tomaterna.
6. Tillsätt vitlök och soltorkade tomater samt crème fraiche, kycklingfond och babyspenat i pannan. Rör samman och låt puttra ihop.
7. Vänd ner köttet i såsen. Tillsätt finskuren basilika. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
8. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
9. Blanda pastan med såsen och lägg upp på tallrikar. Toppa med riven parmesan och färsk basilika.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...