tisdag 19 januari 2021

Pasta med lövbiff

Dags för pasta! Pasta fungerar alltid. Det är så gott och variationerna är oändliga.
Denna gång är det en härlig krämig pasta med lövbiff. Kanske nåt att unna sig till helgen :)
Receptet hittar ni nedan.


Pasta med lövbiff
4 portioner

400 g tagliatelle
400 g lövbiff
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
150 g champinjoner
smör, till stekning
1 tsk dijonsenap
2 msk soja, japansk
1,5 msk vetemjöl
3 dl grädde
3 dl vatten
salt och svartpeppar
1 dl persilja, finhackad

Riven parmesan

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Hacka lök och champinjoner. Skär köttet i strimlor.
3. Hetta upp smöret tills det har bubblat klart. Stek köttet så det får en brynt yta, ta lite i taget så det inte börjar släppa vätska och kokar. Det behöver inte bli genomstekt, det är i den brynta ytan som smaken sitter. Lägg köttet åt sidan.
4. Smält mer smör i pannan och stek lök och champinjoner tills de fått fin färg.
5. Riv i vitlöken och stek någon minut till. Pudra över mjölet och blanda runt. Tillsätt grädde, vatten, soja, senap, salt och peppar. Låt sjuda några minuter. Mixa med en stavmixer om du vill ha en slät sås. 
Smaka av för att se om du behöver tillsätta något mer soja, senap, salt och peppar. Lägg i köttet och låt det koka med i cirka 5 minuter.
6. Hacka persiljan och rör ner i lövbiffen. Häll lövbiffröran över den färdigkokta pastan.
7. Servera med riven parmesanost.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...