För lite sen blev jag så sugen på ratatouille. Det är en varm grönsaksröra och man kan äta det som ett tillbehör i en rätt som jag gjorde med kyckling och quinoa eller ha den som t ex pastasås. Så god!
Basen är lök, aubergine, zucchini, paprika och tomat. Så passa på att göra ett storkok av denna och frys in portioner.
Basen är lök, aubergine, zucchini, paprika och tomat. Så passa på att göra ett storkok av denna och frys in portioner.
Ratataouille
4 port
1 lök
1 aubergine
1 zucchini
1 röd paprika
En burk krossade tomater
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2 tsk timjan
2 tsk rosmarin
1 tsk strösocker
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
ev grovhackad basilika
1. Skala och hacka löken. Skär aubergine, zucchini och paprika i bitar.
2. Fräs löken i olivolja i några minuter. Tillsätt därefter aubergine, zucchini, paprika och vitlök och låt allt fräsa sakta en stund.
3. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, örter och socker och koka sakta under lock i 20 minuter. Rör om då och då.
4. Koka ytterligare utan lock över starkare värme så att grönsaksröran kokar ihop och blir tjockare. Smaka av med salt och peppar och ha eventuellt i grovhackad basilika på slutet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar