Häromdagen bakade jag dessa enkla havrerutor med choklad. Supersmarriga! Perfekt om man vill ha något som går fort och jag lovar att de kommer bli poppis att bjuda på :)
Havrerutor med choklad
125 g smör
4,5 dl havregryn
2,75 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 ägg
0,75 dl ljus sirap
100 g valfri choklad (jag använde chokladknappar)
1. Börja med att sätta på ugnen på 175 grader och klä en form (20x20 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt stå.
3. Rör ihop de torra ingredienserna och knäck sedan i ägget, tillsätt sirap och det smälta smöret. Rör ner chokladen (spara ev. lite att toppa med).
4. Arbeta ihop till en kladdig deg och tryck sedan ut den i formen.
5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter, tills kakan fått fin gyllene färg.
Tag ut och låt svalna. Skär sedan i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar