1 plåt
2,5 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor2,5 dl majsmjöl
1 dl linfrön
½ dl pumpakärnor
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
Övrigt:
flingsalt
blandade frön och kärnor att toppa med
Värm ugnen till 150 grader. Blanda alla ingredienser utom flingsalt och fröna för toppingen. Rör samman till en gröt och klicka ut smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå knäckesmeten och kavla ovanpå pappret så att smeten trycks ut till en tunn platta. Ta bort det övre bakplåtspappret och toppa med lite flingsalt samt blandade frön, exempelvis solroskärnor och krossade linfrön (lägg gärna på övre bakplåtspappret igen och kavla så inte salt och frön ramlar av efter gräddning). Grädda i mitten av ugnen i ca 45-60 minuter eller tills brödet fått fin färg. Låt kallna och bryt sedan i mindre bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar