Fick rabarber av mina föräldrar för lite sen. Så gott och man kan göra så mycket. Jag luktade på den och kände direkt hur det drog längst bak i munnen efter minnen från barndomen när man gjorde grimaser när man åt men ändå var man där och fortsatte äta ändå :)
Så av dessa blev det rabarberrutor. Mycket gott och saftigt och perfekt att frysa in och ta fram vid tillfälle.
Recept nedan.
Rabarberrutor
30 st
200 g smör eller margarin
4 ägg
5 dl strösocker
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl mjölk
Fyllning:
450 g rabarber
½ dl strösocker
1 msk kanel
Pärlsocker
Värm ugnen till 200 grader.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med smör och mjölk.
Häll smeten i en långpanna ca 30*40 cm, med bakplåtspapper i botten.
Fyllning:
Skala rabarbern om den är grov, och skiva den tunt. Blanda rabarber, socker och kanel.
Fördela rabarbern över smeten och strö på pärlsocker.
Grädda ca 25 min. Låt svalna och skär i rutor.
30 st
200 g smör eller margarin
4 ägg
5 dl strösocker
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl mjölk
Fyllning:
450 g rabarber
½ dl strösocker
1 msk kanel
Pärlsocker
Värm ugnen till 200 grader.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med smör och mjölk.
Häll smeten i en långpanna ca 30*40 cm, med bakplåtspapper i botten.
Fyllning:
Skala rabarbern om den är grov, och skiva den tunt. Blanda rabarber, socker och kanel.
Fördela rabarbern över smeten och strö på pärlsocker.
Grädda ca 25 min. Låt svalna och skär i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar