I senaste tidningen av Buffé kommer detta recept. Såg så gott och enkelt ut. Testlagarna gav det ett högt betyg så det fick mig att testa det igår kväll. Och det var jättegott. Absolut en rätt jag kommer göra igen. Ananasen var god till men kände att jag likagärna kunde ta ananas på burk.
Hade även vitlöksbröd till.
Bulgogi med currystekt ananas
4 port
ca 400 g lövbiff
1 förpackning frysta haricots verts (250 g)
3 dl jasminris
½ färsk ananas
½ -1 tsk curry
Marinad:
2 vitlöksklyftor
3/4 dl japansk soja
1 msk sesamfrön
½ - 1 tsk sambal oelek
olivolja
nymalen svartpeppar
ev mango chutney och marinerad grillad paprika till servering
1. Skär eller klipp lövbiffen i bitar eller strimlor. Halvtina och skär ev bönorna i hälften.
2. Marinad: Skala och finhacka vitlöken. Blanda med soja, sesamfrön, sambal oelek, 1 krm svartpeppar och ½ dl olja i en plastpåse eller skål. Lägg ner köttet i marinaden och låt det ligga medan riset kokar eller gärna längre tid.
3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
4. Skär ananasen i fyra klyftor. Skär bort rotstocken och skalet på varje klyfta.
Pudra över curryn och stek klyftorna i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Lägg åt sidan.
5. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna eller wokpanna. Ta upp köttet från marinaden och stek ca 2 minuter. Tillsätt bönorna, rör om och låt dem puttra med någon minut tillsammans med resten av marinaden. Spä ev med vatten.
Servera genast med riset, currystekt ananas och ev mango chutney och marinerad grillad paprika.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mongoliska nudlar med färs
Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...
-
Nu till en klassisk svensk middagsfavorit i många familjer :) Jag tror alla familjer har sin egna variant på den. Spaghetti och köttfärssås!...
-
Nu kanske ni tycker det här är ett sommarrecept då det är en kall nudelsallad till men det är lika gott att äta året om. Fläsket är egentli...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar