När jag gjorde middagen idag så kändes det som att det var sommarmat jag gjorde. Den hade en sommarton tyckte jag. Vet inte vad som gjorde att jag fick den känslan när det snöade utanför fönstret. Men gott blev det iallafall, och det är ju huvudsaken. I receptet använder de sig av kycklinglårfilé men jag tog kycklingfilé och delade i två tunna schnitzlar och vek ihop med fyllning. Jag skulle kunna tänka mig att minska ner lite på citronskalet för att få valnötssmaken att framträda mer. Till kycklingen serverade jag ugnsbakad potatis och morötter och kokta sockerärtor.
Valnötskyckling med avokadosås
4 port
500 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk smör
1 dl grovhackade valnötter
rivet skal av 1 citron
Avokadosås
1 avokado
1 tsk pressad citronsaft
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
2 msk konc kycklingfond
Vik ut filéerna. Salta och peppra runt om. Bred smör på filéerna och strö över nötter och citronskal. Vik ihop dem och fäst med tandpetare. Stek kycklingen runt om i smör i en stekpanna, ca 12 min. Kärna ur, skala och mixa avokadon med citronsaft och vatten. Koka upp grädde och kycklingfond i en kastrull. Ta av från plattan och vispa ner avokadopurén strax innan servering. Servera kycklingen med såsen, färskpotatis och primörer.
Valnötskyckling med avokadosås
4 port
500 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk smör
1 dl grovhackade valnötter
rivet skal av 1 citron
Avokadosås
1 avokado
1 tsk pressad citronsaft
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
2 msk konc kycklingfond
Vik ut filéerna. Salta och peppra runt om. Bred smör på filéerna och strö över nötter och citronskal. Vik ihop dem och fäst med tandpetare. Stek kycklingen runt om i smör i en stekpanna, ca 12 min. Kärna ur, skala och mixa avokadon med citronsaft och vatten. Koka upp grädde och kycklingfond i en kastrull. Ta av från plattan och vispa ner avokadopurén strax innan servering. Servera kycklingen med såsen, färskpotatis och primörer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar